Følg NORGES GEOTEKNISKE INSTITUTT

Ny satsning i USA

Nyhet   •   sep 12, 2016 12:00 CEST

Etter mer enn 14 års tilstedeværelse i Houston, Texas, utvider NGI nå markedsområdene i USA med oppkjøpet av avansert geoteknisk laboratorium.


NGIs rådgivningstjenester har alltid vært etterspurt innen olje og gass sektoren i USA. Med kjøpet av det velrenommerte C&C geotekniske laboratorium (C&C's Advanced Soils Laboratory) i Houston, vil NGI blant annet kunne tilgodese den økende etterspørselen etter helhetlig geoteknisk rådgivning og ekspertise, for eksempel ved fundamentering av offshore vind installasjoner i amerikanske farvann.

"NGI Houston tar over alle fasiliteter og nåværende personale ved det geotekniske laboratorium, og samler alle geotekniske tjenester under samme tak i Houston, idet NGIs kontor i Houston flytter inn sammen med laboratoriet i nåværende lokaler med utgangen av 2016," sier Victor Taboada, president, NGI Houston.

Samlet og styrket tilstedeværelse i USA

Kjøpet av C&C geotekniske laboratorium betyr at NGI kan tilby helhetlige rådgivningstjenester lokalt i USA. Det sikrer rask og effektiv adgang til geoteknisk testing og analyse av høy kvalitet for våre kunder på det amerikanske markedet.

"På NGI vet vi at et geoteknisk laboratorium er mye mer enn avansert utstyr. Våre tekniske medarbeidere og ingeniører er nøkkelen til vår suksess og høye kvalitet i leveransene våre. Deres erfaring gjør at vi – med kjøpet av laboratoriet i Houston og koblingen til vårt anerkjente laboratorium ved hovedkontoret i Oslo – kan gjennomføre komplekse undersøkelser for våre kunder og samarbeidspartnere, både i USA og i resten av verden," sier Lars Andresen, administrerende direktør, NGI.

Vedlagte filer

PDF-dokument