Gå videre til innhold
Statoils Mariner jacket trygt på lekter

Nyhet -

Statoils Mariner jacket trygt på lekter

Fagverksunderstellet for plattformen på Statoils Mariner-felt i britisk sektor av Nordsjøen ble ført over på lekter fra verftet ved Cadiz-kysten i Spania 25. juli. Operasjonen ble filmet med time-lapse video.

NGI har deltatt i prosjektet fra starten med geoteknisk design av peler og "mudmat", for SNC Lavalin. I tillegg har NGI utført pålitelighetsanalyser ifm. detaljdesign for SNC Lavalin og Dragados ifm. verifikasjon. Disse analysene resulterte i betydelig kortere pelelengder. Dette er dokumentert i OTC-paper 24063 og ISFOG 2015 paper "Approach for the calibration of the load and resistance factors for axial pile capacity calculations".

Videoen, som er produsert av Dragados Offshore, viser jacketen som blir ført over fra verftet til lekteren som skal frakte understellet fra Spania til Mariner-feltet. Jacketen, med flyte- og riggetanker, veier 22 400 tonn. Den er 150 høy og dekker et areal på 88 x 52 meter på sjøbunnen, større enn Aberdeen Football Club's hjemmebane! Den 1845 nautiske mil lange turen fra Cadiz, rett vest for Gibraltar, til Mariner-feltet er ventet å ta 15 døgn, og installasjon på feltet er planlagt i september.

Mariner-plattformen er Statoils største jacket-plattform prosjekt, og den største feltoperasjonen på britisk sektor i det siste tiåret. Mariner-feltet er forventet å produsere mer enn 250 millioner fat tungolje i løpet av 30 år, med gjennomsnittlig produksjonsnivå på 55 000 fat per dag.

Emner

Kategorier

Kontakter

Kjell Hauge

Kjell Hauge

Pressekontakt Senior kommunikasjonsrådgiver +47 934 49 533

NGI - På sikker grunn

Norges Geotekniske Institutt (NGI) er et internasjonalt ledende senter for forskning og rådgivning innen ingeniørrelaterte geofag. Vi utvikler optimale løsninger for samfunnet og tilbyr ekspertise om jord, berg og snø og deres påvirkning på miljøet, konstruksjoner og anlegg. Vi arbeider i følgende markeder: Offshore energi - Bygg, anlegg og samferdsel - Naturfare - Miljøteknologi. NGI er en privat næringsdrivende stiftelse med kontor og laboratorier i Oslo, avdelingskontor i Trondheim og datterselskap i Houston, Texas USA og Perth, Western Australia. NGI ble stiftet i 1953.

NORGES GEOTEKNISKE INSTITUTT
Besøksadr: Sognsveien 72, Oslo. Postadr: Postboks 3930 Ullevål Stadion, 0806 Oslo.
Norge